Klubnyheder

Du kan nå at blive en del af succeen.

22. september 2020, 18.39

Interview skrevet af Gerd Schmidt Nielsen

 

Tirsdag den første september mødte mere end 20 nye løbere i alderen 9 til ca. 60 år op for at deltage i Lystrup IF - Løb&Motions løbeskole. Nogle af deltagerene havde taget en ven med, andre en søn eller datter eller mor og atter andre kom alene. Alle løbere både de erfarne, og de som havde tilmeldt sig løbeskolen deltog i den fælles opvarmning.

Og hvordan er det så at være deltager i løbeskolen her torsdag den 17. september en smuk sensommereftermiddag efter at løbeskolen har fungeret nogle få uger. Det har 3 løbere gerne villet fortælle lidt om. Kathrine på 37, Anne på 19 og Jesper på 56.

 

Kathrine på 37, hvis søn på 9 år også er tilmeldt fortæller, at det er en del år siden hun sidst har løbet, måske næsten 10 år siden, og da løb hun altid alene. Ture på 5 kilometer. På spørgsmålet om, hvordan hun fandt ud af at løbeskolen begyndte i september, siger Kathrine, at hun holder øje med, hvad der sker i Lystrup via facebook. Så på en måde er det lidt tilfældigt, at hun opdagede tilbudet om løbeskolen, men hun har længe ønsket at komme i gang med at løbe igen, faktisk siden Nisseløbet sidste år, hvor hun deltog sammen med sønnen. Kathrine føler sig taget godt i mod i løbeskolen. Hvad synes du om at møde op til fællesopvarmningen, spørger jeg? Jo, det var lidt grænseoverskridene første gang, men alle var søde, og alle ved jo at vi i løbeskolen ikke er helt lige så gode endnu. 


Selve træningsprogrammet, synes hun, er afvekslende og det er dejligt, at man kommer rundt forskellige steder i Lystrup.

Har du et mål med din deltagelse i løbeskolen? Ja Nisseløbet og at kunne løbe 5 kilometer, det ville være dejligt.

 

Anne på 19 år er kommet til løbeskolen sammen med sin kæreste. Det er rart at have en med, når man skal møde op første gang. Anne har hørt om løbeskolen, gennem sin kærestes forældre, som er med i løbeklubben. Hvad er grunden til, at du gerne vil begynde i en løbeskole, spørger jeg hende, har du ikke løbet før? Jo, Anne har løbet, men nu vil jeg gerne løbe sammen med andre, være en del af et fællesskab og  blandt andet kunne jeg godt tænke mig at lære noget løbeteknik, som kunne få mig til at løbe længere. 


Har du følt dig velkommen i klubben? Ja, Siger Anne og smiler lidt genert,  alle har været søde og man har ikke følt sig presset, selv om der er mange som sikkert er meget bedre til at løbe. Det er også dejligt at løberne i løbeskolen er blevet delt op i to grupper. Det har givet ro og mod på at blive ved.

 

Jesper på 56 er en erfaren løber viser det sig, så hvorfor er du mødt op til træning i løbeskolen, Jesper? Ja, det er rigtigt at jeg har løbet før, siger Jesper. Jeg var med i løbeskolen for fem seks år siden og har deltaget i flere løb, men så blev jeg skadet og mistede motivationen. Jesper fortæller at han godt kan finde på at stille op til et løb og klare det godt, men så kan han ikke løbe i lang tid bagefter, Det vil han ændre ved at gå i gang igen med langsom opstart i løbeskolen. Jeg ønsker at komme ordentligt i gang og mit mål er at kunne holde til at løbe 5 kilometer et par gange om ugen uden at være brændt ud. Jesper har også et mål om at de 5 kilometer skal være af den hurtige slags. Han vil gerne under 30 minutter.

Han mener at kombinationen af gang og løb i løbeskolen er rigtig godt, fordi man undgår skader og ikke har ondt nogen steder efter træning.

Den måde løbeskolen er organiseret på denne gang er meget bedre end sidst, siger han, det er supergodt at møde til fællestræning og være en del af det fællesskab som Lystrup løbeklub tilbyder.

 

Du kan også nå at være med!

Løbeskolen afholdes hver tirsdag og torsdag klokken 17, og der løbes efter et lille program, som ledes af erfarne løbere. Mødestedet er Lystruphallen.