Klubnyheder

Ung tilflytter meldte sig i løbeklubben Lystrup IF - Løb & Motion i april 2021.

28. januar 2022, 19.29

Interview, Gerd Schmidt Nielsen

 

Læs, hvordan Johanne Svane oplever at komme som ny i en etableret løbeklub, hvor gennemsnitsalderen er pænt over hendes 23 år.

 Hvordan blev du opmærksom på, at der er en løbeklub i Lystrup?


Min kæreste Andreas og jeg flyttede til Lystrup i marts 2021, efter vi havde boet i en lejlighed på Trøjborg. Vi savnede begge luft og plads, og jeg havde et kæmpe ønske om at få en have. Lystrup var oplagt, fordi det kunne opfylde alle vores ønsker, og fordi det ligger tæt på og i cykelafstand til Aarhus og universitet.

Jeg blev opmærksom på løbeklubben i Lystrup, da vi kort tid efter vi var flyttet hertil fik en LIF-avis i postkassen. Jeg havde længe haft lyst til at genoptage løbetræning, og samtidig ville jeg gerne lære lokallivet og nogle mennesker i Lystrup at kende. Det var derfor oplagt at starte i løbeklubben.

Jeg kendte ingen medlemmer i forvejen. Men efter at jeg havde læst LIF-avisen, undersøgte jeg løbeklubbens hjemmeside, Facebook side osv. Så jeg havde en idé om, hvilke medlemmer jeg kunne møde.

 

Hvordan var det at møde op første gang, var der nogen der snakkede med dig?


Det er altid grænseoverskridende at skulle møde op til noget nyt og ukendt første gang. Jeg tog derfor en veninde under armen, men det viste sig hurtigt, at medlemmerne i løbeklubben slet ikke var så skræmmende. De tog alle pænt imod os, og spurgte ind til vores erfaring inden for løb. På baggrund af det, blev vi placeret i en tempogruppe der passede os, og hvor der på de første mange løbeture blev taget hensyn til os, så vi fik en god oplevelse.

Jeg fik et indtryk af, at alle medlemmerne kendte hinanden og ville hinanden det godt. Stemningen og sammenholdet er med til, at gøre det sjovt at løbe. Det gør det også nemmere at snørre løbeskoene på dage med dårligt vejr eller på dage, hvor motivationen godt kunne være større.

Jeg blev overrasket over hvor mange medlemmer der var. Jeg blev også meget overrasket over, hvor organiseret og velplanlagt stort set alle træninger er.


Fik du med det samme lyst til at komme igen?

Efter første løbetræning, var min motivation for løb steget til det dobbelte, og jeg glædede mig til at komme igen. Jeg glæder mig til at komme afsted til træning, og det er noget jeg prioriterer højt i min hverdag. En løbetur i løbeklubben føles 100 gange nemmere end en løbetur alene.

 

Da du begyndte i løbeklubben løb du sammen med en tempogruppe, som er lidt langsommere end den du løber med nu. Blev du hurtigere til at løbe med den træning som klubben tilbyder?


Træningen i løbeklubben har helt klart gjort, at jeg er kommet i bedre form og er blevet bedre til at løbe. Fordi det er hyggeligt og sjovt at komme i løbeklubben, så bliver det også sjovere at løbe. Det giver mig en lyst og motivation til at presse mig selv lidt ekstra i løbetræningen, og dermed også rykke mit løbetempo. Hvis ikke det var for løbeklubben, så kom jeg ikke afsted på løbeture. I hvert fald ikke så ofte.

 

Hvornår eller hvordan blev du klar over, at der er forskellige tempogrupper, og at vi som udgangspunkt løber efter et træningsprogram, hvor vi øver os i at løbe langsomme og hurtigere intervaller?

Forud for første gang jeg kom til løbetræning i løbeklubben, var jeg stødt på et løbeprogram for en træning. Jeg havde derfor en idé om, at der var forskellige grupper og niveauer. Da jeg mødte op første gang blev jeg fortalt om strukturen bag løbetræningerne, som jeg så også har fået et større kendskab til efterhånden som jeg har været med til træningerne. Jeg ser også tempogrupperne som en form for motivation til at blive bedre til at løbe. Det er godt med nogle dygtige løbere at se op til!

 

Har du et godt råd til løbeklubbens trænere, noget du kunne tænke dig, der blev lagt vægt på til træning eller kunne øge din motivation til at løbe mere eller sætte mål?


Jeg synes det er fedt når trænerne i løbeklubben planlægger en alsidig og forskelligartet træning. Det er sjovt med temposkift på de længere løbeture og mange forskellige træningsøvelser til intervaltræning. Generelt synes jeg trænere gør et godt stykke arbejde!

 

Har du nogle mål for din træning, f.eks at gennemføre en halvmaraton eller en 10 km eller noget helt tredje?


Min far har en ambition om, at løbe halvmaraton til sommer med sine tre børn. Det handler selvfølgelig om, at vi skal have en hyggelig familieoplevelse, meeeeeen… Jeg skal i hvert fald ende i top 3 😉

 

Et godt råd til, hvordan løbeklubben fremover kan modtage nye løbere som gerne vil være med i klubben?


Bliv ved med at tage godt imod nye medlemmer. Det er dejligt, at man som ny medlem bliver snakket til og husket. Jeg synes ikke jeg har følt mig som ”den nye” særligt længe. Folk er søde og rare, og jeg havde en oplevelse af, at jeg hurtigt blev en del af klubben. Det er uden tvivl noget jeg tager med mig, når der kommer nye medlemmer til klubben, så de hurtigt kan få samme følelse som mig.

Jeg tænker ikke på, at aldersgennemsnittet i løbeklubben er noget højere end min egen alder. Jeg synes det både er hyggeligt og lærerigt, at være en del af en anden alderssammensætning end den jeg omgås i til hverdag.

Løbeklubben er et dejligt sted at komme, hvis man som jeg, er flyttet til byen uden noget forudgående kendskab. Det er fedt, at der lige pludselig er velkendte ansigter i Brugsen og på gåturen